Bijna 5.000 euro voor voedselbanken door collectes tv-kerkdiensten

DE WESTEREEN/DOKKUM – Een delegatie van de PKN kerk-gemeente De Westereen en Streekomroep RTV NOF bezorgde vrijdagochtend een cheque van bijna vijfduizend euro bij de Voedselbanken van Dokkum, Kollum en Dantumadiel. Het bedrag is de afgelopen weken bij elkaar gebracht middels een digitale collecte tijdens de live uitzendingen van de tv-kerkdiensten van de Streekomroep op zondagochtend.

,,Het is boven verwachting en elk bedrag is welkom maar zeker dit enorme bedrag wat we als drie voedselbanken kunnen besteden om daar verse producten van te kopen, want daar gebruiken we het in het algemeen voor”, zegt Cees Fransooijs voorzitter van de Voedselbank Kollumerland.

TV Kerkdiensten

Vanwege de maatregelen om het coronavirus in te perken mogen kerken geen massale bijeenkomsten meer houden. De vrijwilligers van RTV NOF organiseerden daarom op 15 maart in Kollumerzwaag een live-tv kerkdienst als alternatief. Na overleg met de Ferbiningstsjerke in De Westereen werd de reeks daar voortgezet. ,,Hier zijn technische faciliteiten om met zo weinig mogelijk mensen volgens RIVM maatregels toch een uitzending te kunnen maken”, aldus presentator Bouke Koning.

Digitale collecte

Daarna ontstond het idee om een digitale collecte te houden. Het goede doel werd dichtbij gezocht. De lokale voedselbanken. ,,Toen we het collectedoel gingen uitkiezen, dachten we, we willen iets doen voor deze buurt. Het is een streekomroep en het is mooi als mensen zich kunnen herkennen in het doel. Dus vandaar de voedselbank”, licht predikant Bernard Terlouw uit De Westereen toe.

Het resultaat van drie zondagen is een bijdrage van bijna vijfduizend euro voor de voedselbanken. ,,We zijn erg blij met dit bedrag, ontzettend bedankt voor deze prachtige gift waar we goed werk mee kunnen doen”, zegt Cees Fransooijs namens alle drie Voedselbanken in onze regio. Iedereen die een donatie heeft gedaan, heel erg bedankt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *